Skip to main content

Informatie

Zoek je kwaliteitsvolle opvang voor je kind(eren) voor en na de schooluren, op schoolvrije dagen en in de schoolvakanties? Dan helpt de ‘Speeltoren’ je graag een handje.

De 'Speeltoren' is gelegen op de Banneuxwijk in Hasselt en heeft een vergunde capaciteit voor 107 schoolgaande kinderen tussen 2.5 en 12 jaar.

Deze kinderen worden tijdens het schooljaar opgevangen in 2 leeftijdsgroepen; de kleuters en de lagereschoolkinderen. Tijdens de schoolvakanties worden de kinderen opgevangen in 3 leeftijdsgroepen. De allerkleinste kleuters worden dan in een apart groepje opgevangen.

Iedere leeftijdsgroep beschikt over een eigen ruimte met aangepast spelmateriaal.

Tevens beschikt de ‘Speeltoren’ over een mooie, grote omheinde buitenruimte met speeltoestellen.

De 'Speeltoren' is iedere ochtend open van 7:00-8:45 en iedere avond van 15:25-18:30. Op woensdag van 12:30-18:30.

In uitzonderlijke nood en op aanvraag biedt de 'Speeltoren' XXL aan, behalve op woensdag. Je kind kan dan tot 19u30 in de opvang blijven.

Voor wie?

Tijdens het schooljaar

  • Je kind is tussen de 2.5 en 12 jaar oud.
  • Je kind gaat naar één van de volgende scholen:
    • De Toverfluit
    • De Mozaïek
    • De Berk

In de schoolvakanties

In de schoolvakanties sluiten de kinderen van onze buitenschoolse opvang het 'Speeltorentje' aan bij de 'Speeltoren'.

Tijdens de schoolvakanties vangt de ‘Speeltoren’ ook kinderen op die niet ingeschreven zijn bij één van de bovenstaande scholen.

Inschrijven

* De eerste keer naar de opvang:

Voor je kind een eerste keer gebruik maakt van de opvang, is het VERPLICHT om het dossier van je kind in orde te brengen door een inschrijvingsfiche en het document beeldmateriaal in te vullen. Tevens is het belangrijk om ons huishoudelijk reglement door te nemen.

Je kan het dossier van je kind op 2 manieren in orde brengen:

Als opvang geven we de voorkeur aan een kennismakingsmoment. Je maakt op voorhand een afspraak voor een kennismaking, door te mailen naar de coördinator (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Tijdens deze kennismaking legt zij de werking van de opvang uit, beantwoordt zij vragen en geeft zij een rondleiding. Tevens helpt zij je met het invullen van de inschrijvingsfiche en het document beeldmateriaal. Neem gerust je kind mee, zodat ook hij/zij kan kennismaken met de opvang.

Je wenst geen kennismaking en vult de inschrijvingsfiche en het document beeldmateriaal zelfstandig in. Vervolgens mail je deze documenten naar de coördinator (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of breng je ze persoonlijk binnen in de opvang vóór de eerste opvangdag van je kind.

Belangrijk:

Bezorg ons een attest van gezinssamenstelling om toe te voegen aan het dossier van je kind.

Heeft je kind specifieke zorgen nodig tijdens onze opvangmomenten zoals extra ondersteuning in het dagdagelijkse, medische zorgen (adhd, autisme,...) dan vragen we om vóór de eerste opvangdag een afspraak te maken of telefonisch contact op te nemen met de coördinator. Zo kunnen wij tijdens dit contact bespreken hoe wij je kind het beste kunnen ondersteunen/begeleiden tijdens de opvangmomenten.

* Inschrijven tijdens het schooljaar

Tijdens het schooljaar dien je, niet op voorhand in te schrijven om naar de opvang te komen. Wij hebben met de scholen de afspraak dat iedere kind, dat na schooltijd niet is afgehaald, automatisch mee gaat naar de opvang.

* Inschrijven op schoolvrije dagen

Voor een schoolvrije dag dien je, je kind ten laatste twee dagen op voorhand in te schrijven. Zo kunnen de nodige begeleid(st)ers op de werkvloer voorzien worden.

* Inschrijven voor de schoolvakanties

In de schoolvakanties zijn de plaatsen beperkt. Wij raden je aan om tijdig in te schrijven.

De inschrijvingen voor de schoolvakanties gebeuren via het online platform ‘Tjek’. Ongeveer 6 weken voor de aanvang van de desbetreffende vakantie ontvang je een mail met een inschrijfcode die je kan gebruiken om in te loggen op ons online platform.

In de mail staat de nodige uitleg die je dient te volgen om je kind in te schrijven voor de desbetreffende vakantie.

* Inschrijven voor XXL

Indien je uitzonderlijk in nood zit en je geen alternatief hebt om opvang te bieden aan je kind, kan de 'Speeltoren' zijn opvanguren verruimen tot 19u30. Je dient je kind hier 2 dagen op voorhand voor in te schrijven. Dit kan door te bellen naar de opvang of te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werking

Onze werking richt zich op 3 belangrijke pijlers:

Het kind staat centraal

Naar de buitenschoolse opvang komen, is ‘vrije tijd’ voor je kind. Je kind kan vrij kiezen met wie en wat ze spelen, binnen of buiten, alleen of in groep, zich wild uitleeft of net heel rustig bezig is en dit in aanwezigheid van voldoende kindbegeleid(st)ers.

Je kind speelt in een veilige en geborgen omgeving, waar zijn eigenheid centraal staat.

Samenwerken met ouders

Als ouder geef je ons je kostbaarste bezit in vertrouwen. Wij dragen samen met jou een gedeelde verantwoordelijkheid. Om deze reden vinden wij het zeer belangrijk dat wij op een fijne manier samenwerken en respect hebben voor elkaars mogelijkheden en kwaliteiten. Samen kunnen wij ervoor zorgen dat je kind een fijne tijd in de opvang beleeft.

Professionele werknemers

Wij vinden het als organisatie erg belangrijk dat wij professionele begeleid(st)ers op de werkvloer hebben staan. Mensen die met hart en ziel en de nodige verantwoordelijkheidszin, hun dagdagelijkse opdrachten tot een goed einde brengen.

Tarieven

Op schooldagen: 1 euro per begonnen half uur en op woensdagnamiddag 1 euro per begonnen half uur of het voordeligste tarief (volledige dag of halve dag).

Op schoolvrije dagen en vakantiedagen: minder dan 3u= €4.60, Halve dag (tussen 3u -6u)= €6.90 en een volledige dag (langer dan 6u) = € 11,50

Bij gelijktijdige aanwezigheid van meerdere kinderen uit 1 gezin, krijg je een gelijktijdigheidskorting van 25%.

Openingsuren

Maandag                 07:00-8:45    15:25-18:30    XXL 18:30-19:30

Dinsdag                   07:00-8:45    15:25-18:30    XXL  18:30-19:30

Woensdag               07:00-8:45    12:30-18:30

Donderdag              07:00-8:45    15:25-18:30     XXL 18:30-19:30

Vrijdag                      07:00-8:45    15:25-18:30     XXL 18:30-19:3

!! XXL in uitzonderlijke nood en op aanvraag.