Skip to main content

Informatie

Zoek je kwaliteitsvolle opvang voor je kind(eren) voor en na de schooluren, op schoolvrije dagen en in de schoolvakanties? Dan helpt het ‘Speelhuisje’ je graag een handje.

Het 'Speelhuisje' is gelegen in het schoolgebouw van de Catharina School in de Catharinawijk in Hasselt en heeft een vergunde capaciteit voor 31 schoolgaande kinderen tussen 2.5 en 12 jaar.

De kleuters en de lagere schoolkinderen worden tijdens het schooljaar samen opgevangen in één grote ruimte met aangepast spelmateriaal voor groot en klein.

Tevens mag het ‘Speelhuisje’ beschikken over de buitenruimten die verbonden zijn aan de Catharina school nl. de speelplaats en het veld.

Speelhuisje is iedere dag open van 7:00-8:45 en van 15:15-18:30. Op woensdag van 12:15-18:30.

Voor wie

Tijdens het schooljaar

  • Je kind is tussen de 2.5 en 12 jaar oud.
  • Je kind gaat naar de Catharinaschool.

In de schoolvakanties

In de schoolvakanties is het 'Speelhuisje' gesloten. De kinderen en de begeleiders sluiten in de schoolvakanties aan in onze buitenschoolse opvang het ‘Speelhuis’.

Hoe inschrijven?

De eerste keer naar de opvang:

Voor je kind een eerste keer gebruik maakt van de opvang, is het VERPLICHT om het dossier van je kind in orde te brengen door een inschrijvingsfiche en het document beeldmateriaal in te vullen. Tevens is het belangrijk om ons huishoudelijk reglement door te nemen.

Je kan het dossier op 2 manieren in orde brengen:

Je maakt op voorhand een afspraak voor een kennismaking, door te mailen naar de coördinator (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijdens deze kennismaking legt zij de werking van de opvang uit, beantwoordt zij de nodige vragen en geeft zij een rondleiding. Tevens helpt zij  je met het invullen van de inschrijvingsfiche en het document beeldmateriaal.

Neem gerust je kind mee, zodat ook hij/zij kan kennismaken met de opvang.

Je wenst geen kennismaking en vult de inschrijvingsfiche en het document beeldmateriaal zelfstandig in. Vervolgens mail je deze documenten naar de coördinator (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of breng je ze persoonlijk binnen in de opvang vóór de eerste opvangdag van je kind.

Belangrijk:

Als opvang geven wij de voorkeur aan een kennismaking om het dossier van je kind in orde te brengen.

Heeft je kind specifieke zorgen nodig tijdens onze opvangmomenten zoals extra ondersteuning in het dagdagelijkse, medische zorgen (adhd, autisme,...) dan vragen wij om vóór de eerste opvangdag een afspraak te maken of telefonisch contact op te nemen met de coördinator. Zo kunnen wij tijdens dit contact bespreken, hoe wij je kind het beste kunnen ondersteunen/begeleiden tijdens de opvangmomenten.

Inschrijven tijdens het schooljaar

Tijdens het schooljaar dien je, je kind niet op voorhand in te schrijven om naar de opvang te komen. Wij hebben met de scholen de afspraak dat iedere kind dat na 15 min na schooltijd niet is afgehaald, automatisch mee gaat naar de opvang.

Om aan de grote vraag aan opvang tegemoet te komen, werken wij nauw samen met de Catharinaschool. Zij bieden iedere dag, behalve op woensdag studie tot 16u55 aan,  aan de lagereschoolkinderen. De kinderen die om 16u55 nog niet afgehaald zijn, worden naar het 'Speelhuisje’ gebracht.

Inschrijven op schoolvrije dagen

Voor een schoolvrije dag dien je, je kind ten laatste twee dagen op voorhand in te schrijven.  De plaatsen zijn echter beperkt tot 32 plaatsen. Wij raden dan ook aan om tijdig in te schrijven. 

Ongeveer twee weken voor de desbetreffende schoolvrije dag openen we de inschrijvingslijst. je kan je kind inschrijven door dit te melden in de opvang of een mail te sturen naar de coördinator (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

* Inschrijven voor de schoolvakanties

In de schoolvakanties is het 'Speelhuisje'. De kinderen worden dan opgevangen in onze buitenschoolse opvang het 'Speelhuis'.

De plaatsen in de schoolvakanties zijn beperkt. Wij raden je aan om tijdig in te schrijven.

De inschrijvingen voor de schoolvakanties gebeuren via het online platform ‘Tjek’. Ongeveer 6 weken voor de aanvang van de desbetreffende vakantie ontvang je een mail met een inschrijfcode die je kan gebruiken om in te loggen op ons online platform.

In de mail staat de nodige uitleg die je dient te volgen om je kind in te schrijven voor de desbetreffende vakantie.

Werking

Onze werking richt zich op 3 belangrijke pijlers:

  • Het kind staat centraal.

Naar de buitenschoolse opvang komen, is ‘vrije tijd’ voor je kind. Je kind kan vrij kiezen met wie en wat ze spelen, binnen of buiten, alleen of in groep, zich wild uitleeft of net heel rustig bezig is en dit in aanwezigheid van voldoende kindbegeleid(st)ers.

Je kind speelt in een veilige en geborgen omgeving, waar zijn eigenheid centraal staat.

  • Samenwerken met ouders.

Als ouder geef je ons je belangrijkste bezit in vertrouwen. Wij dragen samen met jou een gedeelde verantwoordelijkheid. Om deze reden vinden wij het zeer belangrijk dat wij op een fijne manier samenwerken en respect hebben voor elkaars mogelijkheden en kwaliteiten. Samen kunnen wij ervoor zorgen dat je kind een fijne tijd in de opvang beleeft.

  • Professionele werknemers.

Wij vinden het als organisatie erg belangrijk dat wij professionele begeleid(st)ers op de werkvloer hebben staan. Mensen die met hart en ziel en de nodige verantwoordelijkheidszin hun dagdagelijkse opdrachten tot een goed einde brengen.

Tarieven

Op schooldagen: 1 euro per begonnen half uur en op woensdagnamiddag 1 euro per begonnen half uur of het voordeligste tarief (volledige dag of halve dag)

Op schoolvrije dagen en vakantiedagen: minder dan 3u= €4.60, Halve dag (tussen 3u -6u)= €6.90 en een volledige dag (langer dan 6u) = € 11,50

Bij gelijktijdige aanwezigheid van meerdere kinderen uit 1 gezin, krijg je een gelijktijdigheidskorting van 25%.

Openingsuren

Maandag                 07:00-8:45    15:15-18:30

Dinsdag                    07:00-8:45    15:15-18:30

Woensdag               07:00-8:45    15:15-18:30

Donderdag              07:00-8:45    15:15-18:30

Vrijdag                      07:00-8:45    15:15-18:30